Betulín = zdravá mikrobiota

Betulín – betulinická kyselina – na rakovinu a vírusy.

Betulín a Betulinická kyselina, triterpenoidy, sa nachádzajú vo vrchnej časti brezovej kôry – až do 30% váhy. Nejedná sa o nič drahé alebo vzácne. Betulín je alkohol-rozpustný/tuk-rozpustný, betulinická kyselina čiastočne aj vodorozpustná.

Výskumy okolo zdravotných účinkov týchto látok (antivirálne, anti-mikrobiálne, adaptogenické a silne proti-rakovinné) sú už od rokov 1980 extrémne úspešné. Takže by konkurovali antivirálnym (najmä na HIV, ale aj chrípky a vakcíny proti nim) a samozrejme by mohli nahradiť jedovaté chemoterapeutika.

Napriek množstvu výskumov a hromade patentov (patent v tomto prípade je nastroj na potlačenie konkurencie, lebo ktokoľvek pokúšajúci sa toto vyrábať alebo predávať je okamžite súdený za porušenie patentových práv)
okrem Číny, ktorá je to ochotná vo veľkom komukoľvek predať, a Ruska, kde sa to dokonca aj predáva, ale dovoz odtiaľ nedovolia, nikde inde na svete žiadny výrobok z tohoto nie je, okrem brezových štiav s nízkymi koncentráciami betulinickej kyseliny a rôznymi kozmetickými krémami s malými obsahmi betulinickej kyseliny.


Je to obrovské sprisahanie farmácie a medických organizácii proti tomuto vlastne super lacnému a veľmi účinnému prostriedku anti-virálnemu, značne cytotoxickému na rôzne rakoviny a dokonca adaptogénu.

Jediné, čo je možné dostať bežne je huba Chaga (inonotus obliquus, hrdzavec / rezatec šikmý), rastúca ako parazitná hrča na breze, ktorá má určitý obsah betulínu a kyseliny betulínovej. To sa im nepodarilo zastaviť, lebo spĺňa všetky kritéria potravinových doplnkov tak ako je, sucha a pomletá na prášok a nedá sa zastaviť žiadnym ochranným patentom.

Dá sa vyrobiť po domácky výluh z vrchnej bielej brezovej kôry, napr 1 diel vrchnej kory a 3 diely čistého etylalkoholu dá výluh okolo 2.5 až 7.5% betulínu (priemer 4-5%), podľa druhu brezy a obsahu betulínu v jej kôre.

Doma vyrobený pitný roztok betulínu

Pre istotu som si zohnal práškovú brezovú kôru a skúsil ten výluh vyrobiť a použiť. Vylúhuje sa nielen betulín(biely prášok) ale aj taniny, takže výsledný výluh je tmavohnedý a tŕpky. Použil som ho polievkovú lyžicu do pohára mlieka, okorenil škoricou a muškátovým orechom, chutilo to ako Brandy Alexander a dávka betulínu v tom bola odhadom okolo 300-400 mg.

3 x denne by dalo najmenej gram betulínu, koľko dávaju zhruba do rôznych liečiv na Ruskom trhu, popularne je to tam najma na ochranu pečene proti alkoholu a viralným chorobám pečene.

V krémoch je na exémy a kožné rakoviny. Sú aj známe brezové šampóny, ktoré sú dnes ale poväčšine chemicky odšvindľované.

Upozornenie: Tento článok v žiadnom prípade nenahrádza konzultáciu ani vyšetrenie lekárom v zdravotníckom zariadení. Tým, že sme každý jedinečná bytosť, každý uvedené informácie používa na vlastné riziko. Ďakujeme.