Kremelina – čistí, ničí parazity, dopĺňa kremík a iné

Kremelina DiatomPlus – pre ľudí

Kremelina DiatomPlus je výživový doplnok v kvalite užívania pre ľudí. Je to najkvalitnejšia kremelina známa svojím vysokým obsahom kremíka, ktorý hrá významnú úlohu v našich telesných funkciách. 

Kremelina je hornina, ktorá sa vytvorila zo schránok skamenených rozsievok (jednobunkové mikroskopické riasy s kremičitanovými schránkami – viď na obrázku nižšie). Ich odumretím sa vytvorili usadeniny – diatomity, z ktorých sa následných rozdrvením pripraví práškový produkt – kremelina. Je čistá, má bielu až krémovú farbu. Až 90% jej objemu tvorí organický a anorganický kremík.

rúrkovité útvary v diatomite pod mikroskopom

Kremelina je bohatý zdroj oxidu kremičitého ( = SiO2 ) – veľmi dôležitý prvok pre náš organizmus, SiO2najdôležitejšia zložka našich buniek. Štruktúrou pripomína tento prášok tvrdé valčeky plné dierok s tvrdosťou dosahujúcou tvrdosť diamantu. Milióny kremelinových valčekov po užití putujúce cez tráviaci systém a mechanicky zoškrabávajú steny čriev a zároveň pri strete s parazitmi narušujú ich štruktúru a zabíjajú ich postupne.

Kremelina:

  • ničí parazity
  • štúdie ukázali, že KDP znižuje cholesterol
  • stimuluje metabolizmus
  • zvyšuje absorbciu proteínov
  • zdroj organického a anorganického kremíka
  • zdroj 15 ďalších druhov stopových minerálov
  • absorbuje a pomáha vylúčiť ťažké kovy, plesne a toxíny
kremelina DiatomPlus

Zloženie

Kremelina DiatomPlus nemá žiadnú chemickú toxickosť a obsahuje minimálne ďalších 15 provkov ako horčík, vápnik, oxid kremičitý, sodík, železo a aj veľa stopových prvkov ako napríklad titán, bór, mangán, meď, zirkón.

Kontraindikácie a upozornenie

Pri priebežnej konzumácií sa nehromadí v organizme a nadbytočné skonzumované množstvo sa vylúči automaticky – cez krv, obličky a čreva. Vedecké výskumy ukázali, že neabsorbovaný oxid kremičitý nemá žiadne vedľajsie účinky a FDA taktiež vyhlásila, že kremelina nemá žiadne nebezpečné nežiadúce účinky.

Pri príprave kremeliny na konzumáciu treba dávať pozor až zbytočne nevdychujeme uvoľnený prach. Pľúcne alveoly reaguju na mikroskopické častice podráždením a vyvolávajú kašeľ.

Využitie

Vlasy a kosti

Vlasy sú skoro tak bohaté na SiO2 (oxid kremičitý) ako sú zdravé kosti. V starostlivosti o vlasy je dôležité, aby nebol vynechaný výživový doplnok s vysokým obsahom SiO2, kvôli podpore regenerácie vlasov.

SiO2 pomáha predísť vypadávaniu vlasov, podporuje zdravší rast vlasov, ich lesklosť a žiarivosť a dokonca zabezpečuje vlasom extra veľkú silu.

Zuby a ďasná

SiO2 ochraňuje zuby, posilňuje zubnú sklovinu, zabraňuje vzniku zubného kazu. Oxid kremičitý zabraňuje krvácaniu ďasien a paradentóze. Pri vzdialení ďasna od zubu, zub je vystavený hrozbe vzniku zubného kazu na väčšej ploche, čo v konečnom dôsledku môže spôsobiť aj stratu zubu. SiO2 efektívne bojuje proti zoslabeniu kostí a zubov, a znižuje riziko ich zapálenia.

Ťažké kovy von

Vedci už dlho predpokladali že Alzheimerova choroba súvisí s nahromadením hliníka v mozgu. Kremelina znižuje nahromadenie hliníka v organizme a vylúči ťažké kovy z organizmu. Keď vedci pridali oxid kremičitý do sieťovej pitnej vody, ktorá obsahovala hliník, koncentrácia hliníka sa znížila v mozgu, pečeni, kostiach, v slezine a v obličkách. Oxid kremičitý je teda dôležitým podporovateľom neurologického zdravia.

Čo ked máme nedostatok SiO2?

Vedci dlho predpokladali, že Alzheimerova choroba súvisí s nahromadeným hliníkom v mozgu. Kremelina znižuje nahromadenie hliníka v organizme a vylučuje ťažké kovy. Keď pridali oxid kremičitý do sieťovej pitnej vody, ktorá obsahovala hliník, koncentrácia hliníka sa znížila v mozgu, pečeni, kostiach, v slezine a v obličkách. SiO2 je teda dôležitým stavebným kameňom neurologického zdravia.

Dávkovanie, skladovanie, trvanlivosť

Kremelinu DiatomPlus je najlepšie konzumovať na ráno nalačno rozmiešanú vo vode, ovocnej šťave alebo inej tekutine. Pri miešaní dbajte na to, aby ste nevdychovali uvoľnený prach.

  • Dávkovanie: 1-2 PL denne (dospelý), pol ČL denne {deti, tehotné a dojčiace ženy)
  • Skladovanie: na suchom mieste. 
  • Trvanlivosť: neobmedzená životnosť – treba ju len skladovať v suchu
Upozornenie: Tento článok v žiadnom prípade nenahrádza konzultáciu ani vyšetrenie lekárom v zdravotníckom zariadení. Tým, že sme každý jedinečná bytosť, každý uvedené informácie používa na vlastné riziko. Ďakujeme.